Utilfredsstillende regnskab for SAS

sas a330-300SAS havde tilbagegang på både top- og bundlinje i selskabets seneste kvartal, selv om man har været begunstiget af usædvanligt lave brændstofpriser.

”Jeg har svært ved at sætte andre ord end ’skuffende’ på dette regnskab. De har haft store besparelser på brændstof, men alligevel kan SAS ikke tjene flere penge. Det ser ikke super godt ud”, siger Jacob Pedersen, analytiker Sydbank.

SAS havde en omsætning på 8.916 millioner svenske kroner mod 9.403 millioner i den tilsvarende periode et år tidligere.

Flyselskabet opnåede et overskud på 127 millioner svenske kroner før skat og et overskud på 171 millioner efter skat. I andet kvartal i regnskabsåret året før blev det til et overskud på 355 millioner svenske kroner før skat og 279 millioner efter skat, skriver TV2 Business.

”Kvartalet var utilfredsstillende i forhold til resultatet, men det er godt, at den kommercielle strategi med fokus på hyppige rejsende giver resultater og øger antallet af passagerer, hvilket afspejles i de positive pengestrømme”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Han peger på, at de svage resultater primært var en følge af øget prispres, tekniske vedligeholdelsesomkostninger og negative valutaeffekter.

SAS venter ikke længere et positivt resultat på 1 milliard svenske kroner i år. Nu ventes sparetiltagene blot at bidrage med 700 millioner svenske kroner.

SAS venter dog fortsat et positivt resultat før skat og engangsposter for indeværende regnskabsår, således som det blev udmeldt i årsregnskabet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.