Vækst for SAS på 14,3% i december

Totalt fløj 25,2 millioner passagerer med SAS i 2010 hvilket er en vækst på 1,3% sammenlignet med 2009. Cabin factor steg for hele året til 74,2%, hvilket er rekord.

 

Trafikken i december påvirkedes kraftigt af de barske vejrforhold i Skandinavien men også i Europa, hvor flere store lufthavne delvist blev lukket i ugen op til jul. Trods de krævende forudsætninger gennemførte Scandinavian Airlines 95,8% af de planlagte flyvninger og antallet af passagerer, som fløj med selskabet steg med 10,9%. Punktligheden påvirkedes også af vejret og af personalemangel blandt svenske flyveledere.

 

”Sammenlignet med andre transportformer var flytrafikken relativt pålidelig i december. Det er specielt glædeligt, at vores trafik var mere stabil end mange af vores europæiske konkurrenter, hvilket også viser sig i den gode trafikforøgelse i månedens løb. Det er et resultat af vores anstrengelser i operation og de produktforbedringer vi har gennemført”, siger John S. Dueholm.

 

Trafikvæksten på 14,3% i december var relativt jævnt fordelt mellem de geografiske områder. Størst var væksten på de interkontinentale ruter og på dansk europatrafik, men også norsk og svensk indenrigstrafik udviklede sig positivt trods hård konkurrence. Blue1 i Finland havde en specielt god udvikling med en trafikvækst på 34,7%.

 

Cabin factor steg i december med 3,3 procentpoint til rekordhøje 73%. Det modvirkede effekterne af det prisfald, som ramte mange nordiske flyselskaber, og i november var enhedsindtægten, RASK, øget med 1% i sammenligning med sidste år. For december ventes RASK på niveau med sidste år.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.