Våd juli ramte ikke danske hoteller

hotel værelseTURISME: Danske hoteller satte rekord i overnatninger i juli, viser tal fra Danmarks Statistik. Med over 1,9 mio. overnatninger, overgik hotellerne det hidtidige rekordår, 2014 med godt 150.000, en fremgang på 8,6 pct. Dansk Erhverv påpeger faldende tal på landets campingpladser.

Landstallene dækker over vækst i samtlige regioner. Især Sjælland og Syddanmark er gået frem med over 10 pct. sammenlignet med i fjor.

Fremgangen fordeler sig på danske og udenlandske turister, men der kom flere danske overnatninger på de danske hoteller. Her blev det på landsplan til vækst på 13 pct. i forhold til juli 2014.

I Midt- og Nordjylland skabte primært udenlandske turister fremgang med vækstrater på hhv. 12,1 og 11,7 pct.

”Trods af en våd dansk sommer, har vi igen sat juli-rekord i overnatninger. Nu ligger der en udfordring i at fastholde den positive udvikling,” siger Horesta-formand, Jens Zimmer Christensen.

Fra Dansk Erhverv lyder det: ”den våde sommer har været skyld i færre overnatninger i juli end forventet. Det samlende antal overnatninger i juli faldt to pct. i forhold til juli 2014.”

Der var 7 mio. overnatninger i juli på danske hoteller, campingpladser, feriecentre, og andre steder, der giver tag over hovedet, når danskerne og udlændinge holder ferie i Danmark, et fald på 2 pct. i forhold til samme måned i fjor, viser tallene fra Danmarks Statistik.

”Vejret har spillet ind på overnatningerne i juli, da det har været mere regnfuldt. Især campingpladserne har mistet overnatninger,” siger Terkel Riis-Jørgensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv og tilføjer: ”Hotellerne havde en flot juli og fortsætter den imponerende fremgang de seneste år. Det er positivt at også feriecentrene havde en god juli med fremgang på 4 pct. i forhold til 2014.”

Dansk Erhverv repræsenterer som erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning, oplevelse, transport og service.