Vækst i turismen fortsætter

(foto: VisitSvendborg).

(foto: VisitSvendborg).

I 2019 vil Danmark have 27,7 millioner udenlandske overnatninger. Det er 2,9 millioner flere end i 2015 og det højeste antal nogensinde, viser en ny prognose fra VisitDenmark.

Den positive udvikling får næring af en lang række nye initiativer, men alligevel har Danmark potentiale til at gøre det endnu bedre.

VisitDenmark forventer vækst i udenlandske overnatninger på mellem 1,5 og 4% frem til 2020. Dermed ligger Danmark på linje med vækstraterne, der forventes i det øvrige Europa.

“Vi er godt hjulpet af positive konjunkturer i de lande, vi får de fleste turister fra. Samtidig kan vi se, at markedsføringen af Danmark på de forskellige markeder rammer rigtig godt. Desuden opfattes Danmark som et trygt og sikkert land,” siger vicedirektør i VisitDenmark, Lars Erik Jønsson.

“Der er fortsat et markant behov for at styrke markedsføringen af Danmark som ferie- og mødeland. Kendskabet til Danmark er lavt, og hvis vi vil udnytte de mange initiativer, som sættes i gang, er vi nødt til at fortælle om dem der, hvor vi får turister fra,” siger han og understreger, at Danmark fortsat har en række uudnyttede potentialer til at tiltrække endnu flere turister.

“Det relativt høje danske prisniveau øger turisternes forventninger om høj kvalitet og god service, og tilfredshedsmålinger peger på, at vi halter bagefter. I dag rejser turister på kortere, men flere ferier hvert år. Det betyder, at vi konstant og hele året skal være til stede med inspiration og markedsføring, hvis vi skal sikre, at Danmark skal være på nethinden hos turisterne. Samtidig skal vi udvikle vores ferieområder, holde længere åbent, forbedre kvaliteten og skabe den fornødne fleksibilitet – for eksempel i feriehusene – for at tiltrække turister, der i dag har andre ønsker og forventninger,” siger Lars Erik Jønsson.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.