Vækstforlig giver nye turismejobs

københavn-turisme-turistDer er mange gode nyheder for hotel-, restaurant- og turisterhvervet i vækstforliget, som blev indgået på Christiansborg i går, mener Horesta.

”Der er tale om en stor buket af små og lidt større initiativer. Men vores erhverv kan bidrage yderligere til vækst og skabe nye job takket være aftalen”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Forliget hedder ’Vækst og udvikling i hele Danmark’ og er indgået mellem de borgerlige partier.

Katia K. Østergaard glæder sig over, at en række af Horestas forslag nu bliver til virkelighed. Forliget indeholder bl.a. plan om at styrke bredbåndsdækningen i landdistrikterne, nedsættelse af færgetakster samt lempelse af forlystelsesparkernes elafgifter.

”Forlystelsesparkerne er med forliget blevet ligestillet med andre danske erhverv. Igennem mange år er forlystelsesparkerne blevet brandbeskattet på deres elforbrug. Nu bliver der ryddet op, og det vil lempe parkernes omkostninger med 30 mio. kr. om året,” siger Katia K. Østergaard.

Forliget betyder ifølge Horesta også, at restauranter får mulighed for at ansætte medarbejdere under 18 år til at rydde af i lokaler, hvor der serveres alkohol.

”De hidtidige regler er meget firkantede. Fremover får man nu mulighed for at ansætte en 17-årig som afrydder, selv om der sælges øl og vin. I en tid, hvor man kan købe alkohol som 16-årig i en kiosk, virker det naturligt at lempe denne regel”, siger Katia K. Østergaard.

Horesta ser nu frem til den bebudede vækstplan for dansk turisme, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har varslet til foråret.

”Vi oplever stor politisk forståelse for, at turismen rummer et kæmpe vækstpotentiale. Derfor forventer vi, at regeringen vil spille ud med yderligere tiltag, som kan styrke vores konkurrencekraft. Vi har fortsat langt ringere vilkår end landene omkring os,” siger Katia K. Østergaard.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.