Vagar Lufthavn i offensiven

Den færøske stat har investeret 365 millioner kroner i at forlænge landingsbanen fra 1.250 til 1.799 meter. I maj ventes det nye indflyvningsudstyr klar til at guide fly til og fra Færøerne til bedre landing, og en ny terminal ventes klar i januar 2014.

 

”Det er klart, at disse investeringer skal bane vej for mere flytrafik imellem Færøerne og udlandet”, siger bestyrelsesformand for Vagar Airport, Kitty May Ellefsen. ”Vores ambition er at vokse på både passager- og fragttrafik til og fra Færøerne, og vil vi i løbet af 2012 lancere vores ’vækststrategi’ for Vagar Airport”.

 

Passagertallet i lufthavnen var i 2011 ca. 200.000. I dag er det kun Atlantic Airways, som regelmæssigt knytter Færøerne med udlandet. Tidligere har bl.a. Mærsk Air og det færøske Faroe Jet været på banen. Atlantic Airways opererer tre helårsruter og fire sæsonruter til og fra Færøerne i 2012.

 

I går, den 10. april, tiltrådte den nye lufthavnsdirektør, Jákup Sverri Kass. Han er cand.ling.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus og har en fortid som bl.a. salgs- og marketingdirektør for Smyril Line og senest som salgs- og marketingchef for Atlantic Airways.

Skrevet af Flemming Juul