Vagar nedsætter passagerafgifterne

DutyFreeFAEVagar Lufthavn på Færøerne oplyser, at man på grund af en fornuftig økonomi, sætter passagerafgifterne ned fra 185 til 165 kroner pr. person.

Efter at landingsbanen i 2011 blev forlænget fra 1250 til 1799 meter, har der været kraftig vækst i passagertallet. Og nu hvor den nye terminal med bedre indtjeningsmuligheder har været i drift i over et halvt år, har lufthavnen meget bedre muligheder for at sikre en fornuftig økonomi.

”Idet vi har klaret at bygge både landingsbane og ny terminal til den budgetterede pris og til tiden, har vi nu mulighed for både at sætte passagerafgifterne ned og at investere i flere forbedringer i passagerarealerne og at investere mere i at forbedre regulariteten”, siger Kitty May Ellefsen, bestyrelsesformand i Vagar Lufthavn.

”Vagar Lufthavn ønsker flere direkte ruter til og fra Færøerne og er derfor glad for Atlantic Airways strategi om øgede frekvenser på nogle ruter og introduktion af nye ruter”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for lufthavnen.

Atlantic Airways vil komme med flere frekvenser på Bergen og Reykjavik og beholde helårsflyvninger på København og Billund. Derudover kommer flyselskabet til at betjene ruter til Edinburgh, Mallorca og Barcelona. Milano og London er ikke med i rutebilledet for 2015, fordi de ikke var profitable.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.