Vagar sætter rekord i 2012

Aldrig før har så mange rejsende passeret Vagar Lufthavn. Lufthavnen havde en samlet fremgang på 10,9% eller 22.123 rejsende. Dermed har 225.532 rejsende benyttet terminalen og slået rekorden fra 2008, som var 221.942 rejsende.

I 2012 havde lufthavnen en fremgang på 10,9%. Fremgangen skyldes flere faktorer. Den ene er, at de knap 50.000 færinger har været flittigere til at rejse, og at der har været flere turister på Færøerne i 2012, end i 2011.

Flere færinger arbejder i udlandet; primært Norge, og det sætter spor i antal rejsende imellem Færøerne og Norge. Samtidig har der været en del aktivitet med olieboring i den færøske undergrund. Ruten imellem Færøerne og Norge noterer sig den største fremgang i procent.

Alle destinationer bar væksten bortset fra et lille fald i passagertallet imellem Færøerne og London.

Atlantic Airways åbnede i 2012 en sæsonrute imellem Færøerne og Barcelona. Det er første gang, at færinger har muligheden for at flyve direkte sydpå, uden stop på vejen. Ruten blev meget godt modtaget.

I december 2011 åbnede den nye forlængede landingsbane. Banen blev forlænget fra 1250 til 1799 meter. Det har givet mulighed for at bruge større flytyper end før.

Atlantic Airways er det eneste flyselskab, som driver fast rutetrafik imellem Færøerne og udlandet. Baneforlængelsen har dog givet en større variation i flylandskabet med både nye typer af fly og nye selskaber, som nu har mulighed for at benytte den forlængede landingsbane og de nye indflyvningsinstrumenter.

”Sammen med mere trafik har vi også fået en bedre regularitet, og det beviser at det var en rigtig beslutning at investere i en baneforlængelse og nyt navigationsudstyr”, siger Jákup Sverri Kass, direktør i Vagar Lufthavn.

I oktober 2012 begyndte det færøske entreprenør firma, Articon, på opgaven at lave nye standpladser og at bygge ny terminal og servicebygninger. Det samlede arbejde forventes færdigt i foråret 2014.

”Vi ser frem til et 2013 med fortsat vækst. Visit Faroe Islands har fået fordoblet sit marketing-budget, regeringen har sænket afgifterne på flybiletter, fragtmarkedet er voksende, og så har Statoil meddelt, at man genoptager offshore-aktiviteterne senere i 2013”, siger direktøren.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.