Vandflyrute halverer afgange

Nordic Seaplanes foreløbigt eneste fly i Københavns Havn.

Nordic Seaplanes foreløbigt eneste fly i Københavns Havn.

LUFTFART: Nordic Seaplanes halverer til december antallet af afgange mellem Aarhus og København.

Manglende dagslys og koldere tider er årsagen til, at vandflyruten mellem Aarhus og København må halvere afgangene til december.

”Vi tilpasser fartplanen til årstiden, da vi jo er nødsaget til at flyve i dagslys. Fra i dag, 24. oktober, flyves der tre afgange hver vej frem til den 5. december, hvor vi flyver to gange hver vej,” siger Lasse Rungholm, direktør hos Nordic Seaplanes til Standby.dk

Selskabet begyndte sine flyvninger i maj i år. Trods nedtrapningen af afgange, er direktøren optimistisk om fremtiden for vandflyruten.

”Vi har fløjet ca. 4.500 passagerer, og vi er meget tilfredse i et opstarts år. Vi fortsætter med det ene fly i starten af 2017, men vi har indledt arbejdet med at få gjort tilladelserne permanente. Så snart det er på plads, kommer der et fly mere,” siger han.

Direktøren siger, at flyselskabet har solgt 50 firmamedlemskaber til ruten.

Der har tidligere været problemer med tilladelsen til at flyve hos Nordic Seaplanes. Vandflyet opererer på licens fra det kroatiske selskab European Coastal Airlines, og da de havde tekniske udfordringer med sine fly i Kroatien, blev også Nordic Seaplanes ramt og måtte ikke flyve i en kort periode.