Velkommen tilbage, Gambia

Det lille afrikanske jordnøddeland blev noget overraskende sløjfet i Spies programmet efter 38 år – men til december bliver det igen chartermål til glæde for de mange danske stamgæster.

Hvor fandt man i 70èrne et solsikkert vintermål? Da den lille afrikanske stat, Gambia, allernådigst blev åbnet for chartertrafik, kom svaret. Dengang var charterflyvning til Egypten, Thailand og Florida ikke mulig på grund af ruteselskabernes monopol. De Kanariske Øer var – som de er i dag – ikke vejrmæssigt stabile i den danske vinter.

Først prøvede svenske Ving, derefter Spies og siden Unisol. Afgang om aftenen fra Danmark, og man kunne ikke lande i den lille interimistiske lufthavn, før det var blevet lyst.

Der er ingen vilde dyr i Gambia, men masser af afrikansk stemning, jungle, floder og perfekte sandstrande og strålende sol fra morgen til aften. Og i hvert fald for nogle få år siden glimrende hoteller. Det er de forhåbentlig endnu.

For 18. december starter Spies igen charterflyvning til Gambia og Banjul Lufthavn. Det bliver en Airbus A320 med plads til 177 passagerer fra Thomas Cook Airlines. Ganske vist til en helt anden pris end dengang, nemlig 6.000 kr. for en uge – det bliver spændende at se, om det kan hamle op med Egypten og Thailand.