Venedig blev misforstået

italien, venedig, Canal Grande, ferie turismeTROLLEY: En enkelt webside misforstod helt budskabet fra en lokal udvalgsformand i Venedig, og oversatte den italienske beslutning om gummihjul på bagagevogn fra trolley, som kan være alt fra en lastbil til en sporvogn, men næppe en rullekuffert.

Nok er beboerne miljøbevidste – og nu og da mere end byens mange turister bryder sig om – men dog ikke så meget, at de vil have gummihjul på rullende bagage.

Sådan blev det forstået af Time og Yahoo Travel og derefter af mange aviser og selveste BBC i London. Snart var det en kendsgerning, at det er sket med at trække sin bagage fra kanalen til hotellet gennem Venedigs gader, hvis der ikke er påmonteret gummihjul.

Travel Mole berettede, at det ville berøre de fleste af Venedigs 22 mio. gæster, hvis ikke de kom med gummihjul under bagagen. Og straffen for fortsat at larme kunne gå helt op til 500 euro.

I går sagde manden bag meddelelsen, Vittori Zappalorto : ”Jeg vil gerne på det kraftigste dementere, at vi har til hensigt at kriminalisere brugen af rullende bagage. Der er kun tale om trækvogne, vognene med souvenirs, som tidlig morgen og sen aften larmer voldsomt rundt i byens gader omkring kanalerne.”

Helt afdramatiseret er det nu ikke, fordi flere af byens ældre borgere giver udtryk for, ”at Venedig en gang var en stille by”. Nu larmer det døgnet rundt, når de mange turister trækker rundt med rullekufferter op og ned ad broernes trapper. ”Om natten kan du høre en enkelt turist med bagagevogn på 100 meters afstand,” udtaler en.

Foreløbigt er der dog ingen trusler på det felt. Indtil videre må krydstogtpassagererne på de store skibe finde sig i ikke at få turen op gennem kanalerne og ud til havet. Andre må affinde sig med Europas højeste og mest uartige priser for en kop kaffe på Markuspladsen.

Men skøn er Venedig dog i alle tilfælde!