‘Verdens mest afslappende film’ skal lokke til Vestsjælland

0

Foto fra film VestsjællandTURISME: Kendskabet til Vestsjælland er ikke stort blandt danskerne, men fremover vil regionen markedsføre sig med sin uberørte natur. Det sker med lanceringen af ”Verdens mest afslappende film.”

En film på syv minutter med naturskønne billeder fra Sjællands Vestkyst skal skabe opmærksomhed omkring Vestsjælland som turistmål. Filmen er baseret på interviews med eksperter på områder som stress, lydterapi, fysiologi og mindfulness.

VisitVestsjælland markedsfører Slagelse, Kalundborg og Sorø Kommuner som turistdestination, der står bag ”Verdens mest afslappende film” med afsæt i eksperternes rådgivning.

For at prøve denne påstand blev filmen for nylig vist for et testpublikum i Cinemateket. Her blev deltagerne udstyret med pulsure, så man kunne måle, om filmen havde den ønskede effekt. Og resultatet var lovende. I gennemsnit faldt testpublikummets puls ti procent, mens enkelte deltagere oplevede fald på helt op til 25 procent, hedder det i pressemeddelelse.

Ifølge en af filmens eksperter, Bo Netterström fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Hillerød Sygehus, er der videnskabeligt belæg for, at smukke naturbilleder og afdæmpet musik får folk til at slappe af:

”Stilheden og de grønne omgivelser aktiverer det parasympatiske nervesystem, der populært sagt fungerer som kroppens genopbygningssystem, hvilket betyder, vi bliver mere afslappede,” siger han.

Hos VisitVestsjælland har man store forventninger til filmen. Håbet er, at regionen kan komme på verdenskortet som refugium for fortravlede storbyturister.

”Stress betyder, at folk i dag efterspørger feriedestinationer, som hjælper dem til at koble af og finde ro i samværet med familien. Derfor har vi valgt at gøre en dyd ud af, at vi ikke har kulørte lamper og larmende attraktioner på hvert et gadehjørne. I stedet har vi en masse uberørt natur, gode strande og uventede oplevelser,” siger Lars Nielsen, adm. direktør hos VisitVestsjælland.

VisitVestsjælland er den officielle turistorganisation for Slagelse, Kalundborg og Sorø Kommune og står for markedsføring af Sjællands Vestkyst som turistdestination.

Med over 340 km. kyststrækning, syv øer og 11 lystbådehavne kalder området sig for en kystdestination.

Filmen kan ses på hjemmesiden: sjællandsvestkyst.dk

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz