Verdens nyeste ’Vikingeskib’ i København

viking cruise linePå Norges nationaldag, den 17. maj, blev krydstogtsbranchens nyeste skib navngivet i Bergen. M/S Viking Star er det første af tre søstre fra det nye Norske rederi ’Viking Ocean Cruises’ og i dag, torsdag anløb skibet Langelinje kajen i København.

Skibet medtager op til 930 gæster og samtlige kahytter ombord har balkon. Allerede den 28. marts næste år søsættes næste skib der får navnet; M/S Viking Sea og endeligt Viking Sky i februar 2017.

Rederiets norske formand, Torstein Hagen kan på mange måder siges at være krydstogtbranchens svar på Bjørn Kjos (fra Norwegian). Hidtil er Viking bedst kendt som verdens største og førende rederi inden for flodkrydstogter, men nu er Torstein Hagens rederi stået til havs og målsætningen er en flåde på 10 skibe.

Jesper Boas Smith fra Bella Vista: ”Det nye skib så ganske imponerende ud da det anløb Langelinje her til morgen i solskin. Det er et skib i ’Premium niveauet’, altså ikke helt Deluxe, men i mellemsegmentet, hvor rederier som Celebrity og Oceania også befinder sig.

Fordelen ved dette skib er, at det ikke medtager flere tusinde passagerer og at alle kahytter har privat balkon. Rederiet har allerede booket over 70% af samtlige senge frem til September 2016, men mon ikke vi kan finde en plads til interesserede”, slutter Jesper Boas Smith

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.