Verdens største biludlejer lander i Billund

Enterprise biludlejningBILUDLEJNING: Enterprise er ifølge egne oplysninger verdens største biludlejningsselskab. Selskabet har netop etableret sig i Danmark, i første omgang i Københavns Lufthavn – 4. maj åbner Enterprise også i Billund Lufthavn, fulgt af Aalborg Lufthavn. National Car Rental og Alamo Rent A Car er også i Enterprise-familien.

”Navnet Enterprise Rent-A-Car får endnu ikke klokkerne til at ringe hos særligt mange danskere,” medgiver Enterprise i pressemeddelelse og tilføjer: ”Men i USA er der over 6.500 stationer, udviklingen går også hurtigt i Europa, hvor Enterprise findes i over 25 lande. Fra 4. maj også i Billund.”

Enterprise åbnede i februar i Københavns Lufthavn, og det er planen at åbne i hele Danmark. ”Det er vigtigt at komme ind i Billund Lufthavn. Vi vil gerne kendes som det lokale udlejningsselskab med et globalt udsyn,” siger chef for afdelingen i Billund, Torben Bundsgaard, og tilføjer: ”Enterprise bliver tit kåret til det udlejningsselskab i USA med de mest tilfredse kunder. Det skal vi også være i Danmark. Jeg har været i branchen i mange år, og det er forfriskende at være et sted, hvor medarbejderne får frihed og ansvar. En kunde må simpelthen ikke forlade vores skranke utilfreds.”

Torben Bundsgaard fortsætter: Enterprise har en simpel filosofi, ”Tag dig godt af dine kunder og medarbejdere, så kommer fortjenesten af sig selv.”

Enterprise Rent-A-Car i Danmark opereres som franchise, som to af Danmarks største bilkoncerner, Semler Gruppen og Nordania Leasing, står bag. Enterprise har over 8.600 udlejningskontorer verden over, oplyser Enterprise, som havde en omsætning på 17,8 mia. dollars sidste år, 83.000 ansatte og en flåde på over 1,5 mio. køretøjer. Enterprise Holdings er det største biludlejningsselskab målt på omsætning, flåde og antal ansatte. Enterprise vil inden for et år have 1.000 biler i Danmark og 15 udlejningskontorer.

Enterprise blev grundlagt af Jack C. Taylor som “Executive Leasing Company” i 1969, Taylor omdøbte sit firma til “Enterprise” efter det hangarskib, USS Enterprise, hvor han var pilot under Anden Verdenskrig.