Verdensklasse museum åbner i Blåvand

Museet Tirpitz i Blåvand, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, indvies officielt den 29. juni. Museet er på forhånd udråbt som arkitektur i verdensklasse og er på CNNs liste over de 13 mest imødesete byggerier i 2017 – på verdensplan.

Tirpitz er på spektakulær vis bygget ind i det karakteristiske vestjyske klitlandskab og rummer udstillinger om 2. Verdenskrig, rav og 20.000 års historie på den jyske vestkyst.

En af Atlantvoldens største kanonstillinger skulle have ligget ved Blåvand, men 2. Verdenskrig sluttede før bunkeren var færdig. Ruinen har de seneste årtier været et velbesøgt museum og forbindes nu til et nyt museumskompleks med fire store gallerier med hver sin udstilling.

Den nye bygning er bygget ind i klitlandskabet bag Tirpitz-bunkeren. Museets svævende betontage er beplantet med marehalm, så bygningen fremstår som en harmonisk del af klitlandskabet.

Tirpitz er opført i stål, glas og beton. Stål i sort og guld som rav – og beton, som er støbt på stedet akkurat som betonen til den gamle kanonbunker, der står som et monument over stedets særlige historie.

Museet rummer tre forskellige permanente udstillinger plus en særudstilling:

Ud over kronprins Frederik deltager kulturminister Mette Bock ved indvielsen, sammen med repræsentanter fra fonde, arkitekter og udstillingsdesignere: Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden, Henrik Lehmann, direktør i Nordea-fonden, Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden, Bjarke Ingels, arkitekt BIG og Erik Bärr, udstillingsarkitekt Tinker Imagineers.

Tirpitz åbner for besøgende den 30. juni 2017 – dagen efter den officielle indvielse.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.