Verdensnaturfonden kritiserer danske rejsebureauer

Klik på et tilfældigt udvalgt rejsebureau, og det er ikke sikkert, at det oplyser om sin holdning til miljømæssig ansvarlighed – selv om der måske ikke er en finger at sætte på bureauets holdning til emnet.

 

Nyeste nummer af Verdensnaturfondens (WWF) blad, Levende Natur, har kigget på 15 danske rejsebureauers hjemmesider for at finde oplysninger om miljø og social ansvarlighed, skriver Politiken.

 

”Selv hos de rejsebureauer, der skriver om CSR (virksomhedens sociale ansvar, red.), er det ofte uklart, hvad virksomhederne helt konkret gør,” siger Lasse Juul-Olsen, der arbejder med turisme i Verdensnaturfonden, til bladet.

 

I Danmarks Rejsebureau Forening erkender direktør Lars Thykier, at kommunikationen om emnet på hjemmesiderne kan være mangelfuld. Han påpeger dog, at denne information ikke er noget voldsomt krav fra kunderne, selv om mange gerne vil rejse på en ”ansvarlig” måde.

 

Disse danske rejsebureauer har ifølge WWF en form for information på området: Albatros Travel, Apollo, Bravo Tours, C&C Travel, Falk Lauritsen Rejser, Star Tour, Stjernegaard Rejser og Topas Travel.
Ifølge WWF informerer disse bureauer ikke om emnet: Check Point Travel, FDM Travel, Gislev Rejser, Jysk Rejsebureau, Kilroy, Nyhavn Rejser, Risskov Travel Partner, Top Tours og 65-ferie.

Skrevet af redaktionen