Turismen er en væsentlig drivkraft for udvikling af Vestkysten. Nu skal turismen i endnu højere grad have fokus på bæredygtig omstilling. Pressefoto: Dansk Kyst- og Naturturisme.

Vestkysten vil være et mere attraktivt rejsemål

Den jyske vestkyst skal være en af Nordeuropas mest attraktive kystferiedestinationer, lyder målsætningen for Partnerskab for Vestkystturisme, der nu accelererer de grønne ambitioner.

Det sker gennem en opdatering af Udviklingsplan for Vestkysten. Om den siger erhvervsminister Simon Kollerup i pressemeddelelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme:

“Turismen skaber arbejdspladser og levende lokalsamfund, men de positive effekter skal gå hånd i hånd med flere klimavenlige tilbud til turisterne. Derfor glæder det mig, at Partnerskab for Vestkystturisme via konkrete mål vil øge antallet af turister sammen med grønne ambitioner. Lokale aktører og kommuner skal i fællesskab gøre den danske vestkyst til en af de mest attraktive destinationer for kystferie i Europa.”

Og i pressemeddelelsen siger formand for Partnerskab for Vestkystturisme, borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl Nielsen: “Med opdateringen af Udviklingsplan for Vestkysten er vi klar til at vise vejen til en bæredygtig udvikling af turismen og fortsætte den positive udvikling, som var i gang før coronapandemien.”

Opdateringen af Udviklingsplan for Vestkysten er udarbejdet af Bark Rådgivning på vegne af Partnerskab for Vestkystturisme i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Realdania, Vestkystens tre destinationsselskaber – Destination Nordvestkysten, Destination Vesterhavet og Destination Vadehavskysten – samt de 11 kommuner langs Vestkysten og de tre jyske regioner.

Første gang Vestkysten blev betragtet som én destination
Den fælles vision for projektet er, at den danske vestkyst i 2025 skal være blandt de førende kystferiedestinationer i Europa. Med opdateringen står medlemmerne af Partnerskab for Vestkystturisme sammen om øget fokus på bæredygtig turisme, levedygtige lokalsamfund og beskyttelse af kystnaturen, oplyses det.

Da udviklingsplanen blev lanceret i 2018, var det første gang, at de 11 kommuner på Vestkysten stod bag en fælles udviklingsplan for turismen og dermed også første gang, Vestkysten blev betragtet som én samlet destination.

Planens målsætning er, at turismen på Vestkysten skal nå 23 millioner overnatninger i 2025 samt en årlig omsætning på 31 milliarder kroner. I dag er de tilsvarende tal 19,2 millioner overnatninger og en samlet turismeomsætning på 24,5 milliarder kroner.

I pressemeddelelsen siger Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme: “Med opdateringen af planen understøttes de høje ambitioner i en kommende national turismestrategi omkring bæredygtig vækst. Jeg er glad for, at planen har et opgraderet fokus på grøn omstilling af turismeerhverv, overnatningssteder og opbygning af infrastruktur, der kan sikre øget tilgængelighed.”

Relaterede artikler:

”Skulle jeg forfølge min drøm, skulle det være nu”

Skal trække udenlandske turister til jyske lufthavne

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark