Vi dyrker krop og ego på ferien

volley-star-tourIdrættens Analyseinstitut har offentliggjort en rapport over danskernes idrætsvaner anno 2016, hvor individuelle aktiviteter som fitness, løb og styrketræning er i vækst på bekostning af de fælles sportsgrene som f.eks. gymnastik. 

30% af danskerne dyrker nu styrketræning i forhold til 2007, hvor tallet var 19%. Den udvikling kan rejsearrangøren TUI (Star Tour indtil 1. november) nikke genkendende til: ”Lige nu er tendensen, at individuelle sportsgrene som løb, fitness og styrketræning vinder frem på ferien. Folk melder sig stadig til fitnesshold, men det er for at dyrke kroppen, ikke for at dyrke fællesskabet”, mener Nikolai Johnsen, pressechef for TUI i Danmark.

Som et resultat af stigende efterspørgsel på individuelle og fleksible træningsmuligheder opfører TUI fire nye hoteller med træningscentre og forventer næste sommer at have 35.000 danskere på diverse træningshold. Samtidig har rejsearrangøren optegnet løberuter af forskellige længder på hoteller ved navn Blue Star for at gøre det enkelt at tage løbeturen på egen hånd.

Rapporten fra Idrættens Analyseinstitut peger samtidig på sammenhæng mellem danskernes uddannelse og lysten til at bevæge sig. Jo højere uddannelse, jo højere aktivitetsgrad, lyder det. Det samme mønster gør sig ifølge TUI gældende på ferien.

Ifølge Idrættens Analyseinstitut dyrker én ud af fire voksne ikke motion.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.