Vi er vilde med New York

new yorkTURISME: De mange flyruter, de billige priser og en glubende interesse for at opleve og shoppe i New York betød et stigende besøgstal fra Skandinavien, anført af svenskerne med danskerne på andenpladsen.

Der var besøgsrekord over hele linjen, da NYC & Company havde færdigbehandlet besøgstallene for sidste år fra Skandinavien. Da Finland også kom med, var der rekord, og samlet blev det til 531.000 som besøgte New York eller en fremgang på ca. seks procent.

I front lå Sverige med 212.000 besøgende i New York, som den populæreste destination blandt svenskere, der rejser til USA. Fra Danmark rejste 140.000 til Manhattan, en fremgang på seks procent. Fra Norge var tallet 113.000, en marginal fremgang.

Sjovt nok adskiller nordmændenes aktivitetsmønster sig en smule fra de to andre skandinaviske lande. Deres trang til shopping er helt oppe på 98 procent, deres oplevelsestrang er god nok med 95 procent, som også har sightseeing på programmet – og så kommer det: 50 procent går i byen og spiser fine middage.

De tilsvarende tal for Sverige med 44 procent på museum og kunstgallerier, og danskernes 55 procent- men ikke noget med middage i statistikken.

Også finnerene er ved at få lyst til et besøg i New York, også de har fået flere og billigere ruter. 66.000 besøgte byen sidste år. I sig selv en fremgang på 12 procent.