Vi kører gerne i bil på ferien

stort-barn-i-bil35% af danskerne foretrækker at køre i bil på ferien. Det er især et hit blandt børnefamilierne, viser en markedsanalyse fra FDM travel.

”Bilen giver større frihed, og det er ofte nemmere at tage på spontane ture fra feriestedet, hvis man selv kan køre”, siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Ud af de 35% svarer 22% af de adspurgte, at de foretrækker at leje bil, mens resten foretrækker at have deres egen bil med.

Der er dog mange steder, hvor den offentlige transport er et oplagt valg. Det kommer også til udtryk i undersøgelsen, hvor 29% af de adspurgte foretrækker offentlig transport, når de er på destinationen.

”På storbyferien er det ofte nemmere at tage et tog eller en bus, når man skal på sightseeing. I de fleste storbyer er der velfungerende metrosystemer, som hurtigt bringer en fra a til b. Vores undersøgelse viser dog, at 18% helt foretrækker at gå rundt på ferien. Bor man i en storby kan man klare sig med et par gode sko”, siger Jan Lockhart.

Undersøgelsen er foretaget af Voxmeter på vegne af FDM travel og er baseret på svar fra 1.000 danskere.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.