Vi kører gerne i bil på ferien

stort-barn-i-bil35% af danskerne foretrækker at køre i bil på ferien. Det er især et hit blandt børnefamilierne, viser en markedsanalyse fra FDM travel.

”Bilen giver større frihed, og det er ofte nemmere at tage på spontane ture fra feriestedet, hvis man selv kan køre”, siger adm. direktør hos FDM travel, Jan Lockhart.

Ud af de 35% svarer 22% af de adspurgte, at de foretrækker at leje bil, mens resten foretrækker at have deres egen bil med.

Der er dog mange steder, hvor den offentlige transport er et oplagt valg. Det kommer også til udtryk i undersøgelsen, hvor 29% af de adspurgte foretrækker offentlig transport, når de er på destinationen.

”På storbyferien er det ofte nemmere at tage et tog eller en bus, når man skal på sightseeing. I de fleste storbyer er der velfungerende metrosystemer, som hurtigt bringer en fra a til b. Vores undersøgelse viser dog, at 18% helt foretrækker at gå rundt på ferien. Bor man i en storby kan man klare sig med et par gode sko”, siger Jan Lockhart.

Undersøgelsen er foretaget af Voxmeter på vegne af FDM travel og er baseret på svar fra 1.000 danskere.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.