Vi rejser mere og arrangerer selv

Mange planlægger ferien selv eller vælger andre alternativer til charterbureauerne, der de seneste fem år har fået længere mellem reservationerne. I samme periode er rejseaktiviteten ellers vokset markant.

Sidste år steg antallet af passagerer i Københavns Lufthavn med over 9%, viser en opgørelse fra Dansk Brancheanalyse:  ”Hvis jeg skulle nævne erhverv i Danmark, som er udsat for det, vi kalder disruption, så er rejsebranchen altså helt klart det største”, lyder det fra direktør i Dansk Brancheanalyse Ole Egholm, der står bag opgørelsen. ”Det er ikke kun flyselskaberne, der tager en del af omsætningen. Det er også nogle af de større hjemmesider som Hotels.com, Airbnb og Expedia, som tager forretning fra det danske marked”, fastslår han.

Sådan lyder det fra Danmarks næststørste spiller TUI, det tidligere Star Tours: ”Vi har analyseret danskernes rejsevaner. Og én ting er sikkert: Vi rejser mere end nogensinde. Vi rejser bare på forskellig måde i forhold til tidligere”, fortæller landechef Gorm Pedersen. ”Vi ser større vækst for de rejser, der er mere fleksible som for eksempel storbyferierne. Og så ser vi også et stort marked for krydstogter, som vi tror kommer til at vokse meget mere. Og der vil vi være med på hele paletten”.

De seneste 10 år har antallet af danskere, der booker charterferie, stået fast på cirka én million bookninger om året, men sidste år valgte færre danskere at købe en færdigstøbt pakkerejse. Og det er der en helt bestemt årsag til, skriver TV2.dk.

”Tallene vidner om, at branchen har været presset af terror og politisk uro. Mange har valgt at droppe charterferien til Egypten, Tunesien eller Tyrkiet, fordi det har været for usikkert. Og det har branchen kunne mærke”, fortæller Ole Egholm.

I år er danskernes absolutte favorit Mallorca, men det er det også for alle andre europæere, og det sætter branchen under pres. På Mallorca er prisen steget med 20% på hotellerne, oplyser Spies til TV2 Business. Her har også Bravo Tours oplevet prisstigninger på op til 20%.

”Når der er hoteller med så vanvittige priser, bruger vi dem ikke. Men vi ser generelt prisstigninger rundt om i Sydeuropa, fordi der er så stort et pres i øjeblikket”, siger Peder Hornshøj fra Bravo Tours. ”De priser, vi får for rejserne, afspejler ikke prisstigningerne på hotellerne. Vi får stort set samme pris som sidste år, så vi har været nødt til at spare på andre områder”, forklarer han.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.