’Vi skal være mere kendte’

Fra Vuelings pressemøde, fra venstre pressechef Fortuna Isabel Lehnsdal Blázquez fra den Spanske Stats Turistbureau, Vuelings salgsdirektør Jordi Porcel, Vuelings pressechef, Tania Galesi, og den spanske turistchef i Danmark, Juan Francisco Cervero Palo.

Fra Vuelings pressemøde, fra venstre pressechef Fortuna Isabel Lehnsdal Blázquez fra den Spanske Stats Turistbureau, Vuelings salgsdirektør Jordi Porcel, Vuelings pressechef, Tania Galesi, og den spanske turistchef i Danmark, Juan Francisco Cervero Palo.

FLYSELSKABER: Spanske Vueling havde sidste år 90 pct. stigning i passagertallet til og fra Københavns Lufthavn til over 253.000, hvormed man blev 15. største flyselskab. Selskabet har i år 277.000 flysæder til Danmark – og salgsdirektøren tror ikke på Norwegians langruter.

Vuelings salgsdirektør, Jordi Porcel, kunne i går på pressemøde i København oplyse, at selskabet også i år vil flyve mellem Barcelona og Aalborg, men at ruten starter senere end sidste år. Også ruten fra Firenze til København genoptages denne sommer – samlet får Vueling 5 pct. flere flysæder til Danmark i år.

Vueling har ingen planer om at åbne på Billund, få andre nye ruter til Danmark eller komme med i Oneworld-alliancen, sagde Jordi Porcel.

Til gengæld var han mere positiv med hensyn til at bruge mere energi på at gøre Vueling mere kendt i Danmark. ”Vi bliver aldrig kendt, hvis vi ikke gør noget,” sagde han.

Halvdelen af Vuelings passagerer er på spansk indenrigs, hvor hovedruten er fra Barcelona til Madrid. Men den er udfordret af højhastighedstog på strækningen, sagde Jordi Porcel og tilføjede, spurgt om Norwegians langruter:

”Norwegian virker som et godt flyselskab i Europa, men med mange udfordringer på langruterne, hvor de vil have deres Boeing B787 Dreamliners meget længere i luften end andre flyselskaber. Vueling har ingen planer om langruter. 40 pct. af Vuelings passagerer er forretningsrejsende.”

I 2013 rejste 984.707 danskere til Spanien, en stigning på seks pct. i forhold til 2012. De danske rejsende udgjorde en femtedel af det samlede antal turister fra de nordiske lande.

Sidste år besøgte 60.661.073 udenlandske gæster Spanien, en stigning på 5,6 pct. i forhold til 2012. Det er første gang, Spanien oversteg 60 mio. turister.

4,9 millioner af Spaniens udenlandske besøgende kom sidste år fra de nordiske lande, en stigning på 12 pct. i forhold til 2012. De Kanariske Øer havde 71 pct. af de nordiske turister.

Danskernes foretrukne spanske regioner var De Kanariske Øer, 270.914 danske ankomster, De Baleariske Øer (bl.a. Mallorca og Ibiza) 202.045, Andalusien, 191.630 og Catalonien, 162.817.

Vueling forventer i år samlet 20 mio. passagerer.