Vikingeborg ved Køge indvies af Dronningen

borgring ved køgeDet var en arkæologisk sensation, da endnu en vikingeborg blev genfundet i 2014 ved landsbyen Lellinge nær Køge. Den cirkelrunde borg har fået navnet Borgring og er den femte såkaldte Trelleborg på dansk jord.

Arkæolog Jens Ulriksen, forskningschef på Borgring, glæder sig til at vise Dronningen og offentligheden konturerne af vikingeborgen: ”Det er sjældent, at man som arkæolog får lov til at være med på så stort og spændende et projekt, og eftersom der ikke er gravet i større stil i de øvrige ringborge siden 1960’erne, kan dette projekt bidrage med ny viden om de gådefulde Trelleborge og vikingetiden”.

De øvrige ringformede vikingeborge, der er fundet på dansk jord, er Trelleborg ved Slagelse, Nonnebakken i Odense, Fyrkat ved Hobro og Aggersborg ved Limfjorden. Alle dateres til omkring 980, da Harald Blåtand var konge. Borgring var ligesom de øvrige borge militære anlæg placeret på strategisk vigtige steder. Her ved Køge Å, hvor transportveje mødtes.

Borgrings anvendelse – og hvor længe – vil Jens Ulriksen og de øvrige arkæologer undersøge frem til 2018, når vikingeborgen ventes færdigudgravet.

Borgring er åben for publikum fra 1. juni.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.