Vikingeliv flere steder i Skåne

At kaste med økse. Væve sit eget tøj. Kokkerere som en viking. Eller bryde som i vikingetiden. I Sydsverige kan vikingens verden få indpas og danskere og svenskere skulle have det i os.

”Tendensen med at klæde sig ud, spille rollespil og dykke ned i historien har ikke toppet. Vikingetræf og -oplevelser i Sydsverige hen over sommeren er populære og hele familien kan deltage, for historieforståelse er kombineret med leg”, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Fotevikens Vikingemarked har historiens vingesus over sig. Trelleborgs rekonstruerede vikingeborg er interessant i sig selv, og så er der gang i den med vikingeaktiviteter over sommeren. Vikingemarked Fröja Thing, som foregår i det store frilandsmuseum, Vikingetider, som udbygges i disse år, er også populært. Og endelig er der det store naturskønne område, Gudahagen, hvor der efter sigende foregik ofringer i gamle dage – også her kan man få sig en på opleveren.

Fotevikens Museum og Vikingereservat ved Höllviken syd for Malmø er et arbejdende museum, hvor man kan opleve dagliglivet i en hel vikingeby bygget af datidens materialer og teknikker. Byen viser 23 rekonstruerede huse fra vikingetiden og i sommermånederne er byen befolket med frivillige ’vikinger’ fra hele Europa.

I slutningen af 1980’erne fandt arkæologer resterne af en vikingeborg i den nuværende Trelleborg by. Den ringformede borg blev dateret til 980’erne. Med fundet af den gamle Trelleborg kom således også forklaringen på byens navn. Ringborgen er delvist genopført med palisader, port, et middelalderhus i borggården, etc. I starten af juli er der vikingemarked, smagsprøver, håndværksarbejde, kampsport og selvfølgelig selve det store slag om Trelleborg, hvor forskellige vikingehold tørner sammen.

Midt i sommerferien, når man alligevel er på tur i Sverige, bør man lægge vejen forbi Vikingemarkedet Fröja Thing i Löddeköpinge mellem Malmø og Helsingborg. VikingaTider er et arkæologisk frilandsmuseum med fokus på vikingetiden. Landskab, gårde og huse udgør Skandinaviens største rekonstruktion af et vikinge-kulturlandskab på 25 hektar. Det er ikke kun gårde og huse, men et helt samfund af græsgange, enge, dyr, landbrug, håndværk, handel og meget mere.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.