Visualisering af det mulige nye Ristinge Strandhotel på det sydlige Langeland via: Ristingestrandhotel.dk

Vil give nyt liv til mishandlet “øjebæ” strandhotel

Et tidligere pensionat på Langeland, der sidst var åbent for overnatning i 2004, fremstår forfaldent efter år med hærværk og manglende vedligehold. Men nu er der planer om et mindre strandhotel.

Mads Zangenberg, iværksætter og initiativtager til atter at få liv ved det tidligere sommerpensionat Havblik på sydkysten af Langeland ved Ristinge Strand, siger det lige ud i en pressemeddelelse:

”I mange år er besøgende blevet mødt af en øjebæ ved den geologiske seværdighed Ristinge Klint på Sydlangeland.”

Havblik, der sidst var åbent for overnatning i 2004, fremstår efter flere år med hærværk og manglende vedligeholdelse mere og mere forfaldent. Men hvis alt går vel, kan et nyt strandhotel med 12 værelser og restaurant på Ristinge Strand slå dørene op indenfor et par år, hedder det i pressemeddelelsen.

42-årige Mads Zangenberg, der står bag planerne om at genopføre hotellet, ser et omfattende arbejde foran sig.

”Bygningerne er ikke tidssvarende og efterhånden i en stand, hvor det ikke kan betale sig at restaurere dem. Planen er at fjerne bygningen helt og begynde forfra,” siger stifteren af Ristinge Strandhotel ApS, Mads Zangenberg. Han har siden efteråret 2020 været ansat som konsulent i VisitLangeland.

60 meter fra stranden
Mads Zangenberg ønsker at indpasse det planlagte nye byggeri bedre i naturen end den nuværende ejendom, blandt andet ved at bygge lavere i højden samt bæredygtigt ved at genopføre bygningen i træ.

”Beliggenheden midt i naturen, så tæt stranden og så tæt på en geologisk seværdighed forpligter når man skal bygge nyt,” siger Mads Zangenberg, der foreløbig har brugt to år på projektet.

Parkeringsplads, betonfliser og grusbelægning mod stranden skal fjernes, så strandengen kan fortsætte helt op til bygningen. Planen er at genetablere habitatnatur med åben natur og tørt overdrev med småbakker og vandhuller til glæde for dyr, planter og mennesker, oplyses det.

Langeland er inde i en positiv udvikling med flere besøgende turister og nye turismeprojektet på øen. Til påske genåbner Herregården Broløkke, der sælges gourmetmad i Lohals, der er kommet ny bager i Humble og Tranekær Slot er i gang med en større forvandling, står der i pressemeddelelsen.

Tiltrække købestærke turister
Ifølge Mads Zangenberg vil et nyt Ristinge Strandhotel være med til at tiltrække flere købestærke turister til øen og dermed skabe nye arbejdspladser ikke kun i højsæsonen, men hele året.

Nye aktiviteter skal være med til at gøre det planlagte Ristinge Strandhotel til et samlingssted for lokalbefolkningen, og på hotellets tagterrasse vil der være offentlig adgang så besøgende kan nyde solnedgangen over øhavet.

I samarbejde med Naturstyrelsen vil strandhotellet etablere vandrestier gennem grunden så det bliver lettere at komme fra stranden til skovområdet bag hotellet.

Inden for de næste måneder starter salget af 375 folkeaktier i Ristinge Strandhotel. ”Jeg vil langt hellere forsøge at sælge folkeaktier, så langelænderne får muligheden for at blive en del af projektet fremfor at lade kreditforeningen finansiere det,” siger Mads Zangenberg.

Hotelprojektet blev i slutningen af 2021 indsendt til Kystdirektoratet, der i øjeblikket behandler ansøgningen om en ny dispensation. Langeland Kommunens fagudvalg træffer beslutning om planprocessen kan igangsættes på næste udvalgsmøde, i morgen, tirsdag den 8. februar.

Relaterede artikler:

Vi er ikke bekymret for at investere i kvalitetsturisme

Disse 21 danske hoteller fik sidste år Green Key

Rejsebureauejer skal have endnu et dansk badehotel