Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er nu klar med 51 millioner kroner til navnlig de 19 danske destinationsselskaber. Her er turister ved Sandkås på Bornholm. Pressefoto for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse: Jesper Voldgaard.

Vil uddele millioner til dansk turisme

Coronakrisen har haft alvorlige konsekvenser for det danske turismeerhverv. Derfor åbner Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu for ansøgninger til en pulje på 51 millioner kroner.

De 51 millioner kroner skal bruges til at tiltrække internationale gæster og få dansk turisme tilbage på vækstsporet via et mere bæredygtigt og konkurrencedygtigt turismeerhverv.

Det skriver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i en pressemeddelelse.

Det er dog ikke alle og enhver, der kan få glæde af de 51 millioner kroner, oplyser Erhvervsfremmebestyrelsen.

40,9 millioner kroner kan alene søges af de 19 tværkommunale destinationsselskaber.

Disse destinationsselskaber er i brancheforeningen Danske Destinationer. 89 kommuner er med i et af de 19 destinationsselskaber, kun disse ni kommuner har af forskellige årsager valgt at holde sig uden for et destinationsselskab: Fredericia, Greve, Køge, Odsherred, Rebild, Ringsted, Samsø, Solrød og Vejen.

De resterende 10,2 millioner kroner kan søges af andre turismefremmeaktører til lokale og tværgående projekter, herunder til destinationsudvikling i ø-kommuner, oplyser Erhvervsfremmebestyrelsen.

Ansøgningsfristen for millionerne er 28. marts. Erhvervsfremmebestyrelse forventer dog først at behandle ansøgninger den 21. juni. Der er flere informationer om puljen på Erhvervsfremmestyrelsens hjemmeside.

Store regionale forskelle
Selvom coronakrisen har betydet, at flere danskere har holdt ferie i Danmark, har det langt fra kunnet opveje det store tab af udenlandske turistovernatninger og tabt omsætning. Samlet set faldt antallet af turistovernatninger i Danmark med 20,5 procent fra 2019 til 2020, dog med store regionale forskelle.

Det er baggrunden for, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu kommer med puljen på de 51 millioner kroner til lokale og tværgående turismeprojekter, der skal understøtte en bæredygtig vækst i turismeerhvervet.

Dorte Krak, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og koncernchef i Arp-Hansen Hotel Group, siger i pressemeddelelsen:

”COVID-19 har skærpet den internationale konkurrence om turisterne, og særligt storbyturismen og erhvervs- og mødeturismen er fortsat hårdt ramt. Det er afgørende at få de internationale gæster tilbage. Pandemien har også medført en større efterspørgsel på bæredygtige turismeoplevelser og -produkter, og med puljens fokus vil bestyrelsen bidrage til at få de internationale gæster tilbage.”

Bæredygtige oplevelser er en investering i fremtiden
I Nordjylland er der gode erfaringer med bæredygtig turisme.

Hos Destination Nord har projektet Instant Green Tourism eksempelvis sat gang i den grønne omstilling blandt 57 nordjyske turismevirksomheder og foreninger.

I et skræddersyet udviklingsprogram har virksomhederne fået mulighed for at bringe deres bæredygtige idéer og muligheder i spil sammen med eksperter og kolleger og andre aktører indenfor både kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme samt storbyturisme, hedder det i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

Ny destinationsformand: ”Jeg vil byde op til dans”

Mødebranchen klar til nye tider efter genåbningen

Fire danske turismeprojekter deler millionbeløb

Vi er ikke bekymret for at investere i kvalitetsturisme

”Lærer vi ikke af coronakrisen, lærer vi aldrig noget”