Vinsmagning i højere luftlag

british airways kabine passagererFLYSELSKABER: British Airways kobler vine til selskabets destinationer – derfor er der f.eks. sydafrikanske vine på ruterne til Cape Town og Johannesburg.

Rejsende med British Airways kan smage på lokale vine inden de lander. De seneste år har British Airways udvidet sit vinsortiment for at kunne skræddersy udvalget meget bedre til de destinationer i verden, BA flyver til.

”Ved at tilpasse vores vinsortiment kan vores vin-indkøbere sammen med vores sommelierer søge bredere og både finde små niche vinmarker samt skabe et samarbejde med nogle af de større vinhandlere,” siger Peter Rasmussen, nordeuropæisk chef British Airways, American Airlines og Iberia og tilføjer: “Vores vin-indkøbere arbejder tæt med vores kokke for at sikre, at vores menuer og vin-udvalg komplementerer hinanden.”

British Airways blev i år udnævnt til at have det bedste udvalg af vine af alle flyselskaber i verden. Det skete ved prisuddelingen ”Cellars In The Sky”, hvor rejsemagasinet Business Traveller udnævner de flyselskaber, der har det bedste vinudvalg i flere kategorier.

British Airways’ danske samarbejdspartner Sun-Air har siden 2010 serveret den sydafrikanske drue Dornier på sin flytype af samme navn.

”Claude Dornier, søn af en fransk vinimportør, etablerede Dornier Flugzeugwerken i 1914 og knap 100 år senere blev familien også ejer af Dornier vingården i Stellenbosch. Vi er stolte over at servere en Dornier-vin på vores Dornier-fly,” siger Kristian Tvergaard, kommerciel direktør hos danske Sun-Air.

British Airways har årligt over 30 mio. passagerer og op til seks daglige afgange fra København til London Heathrow Terminal 5.