VisitDenmark glemmer cyklerne

Jens Loft Rasmussen, direktør i Dansk Cyklist Forbund, siger til Politiken, at det desværre er symptomatisk, selv om Danmark er internationalt kendt som foregangsland for cyklismen og af samme grund er valgt som vært for verdens største cykelkonference, VeloCity, som åbner i morgen, tirsdag, skriver borsen.dk.

 

Det med foregangsland er ved at være en saga blot, mener Jens Toft Rasmussen, blandt andet fordi lande som Tyskland har overhalet Danmark ’big time’. Han mener, at netop cykelturismen kunne være med til at redde den danske turistbranches nedtur.

For eksempel er antallet af tyske Bett & Bike-overnatningssteder, som klart satser på cykelturisme fordoblet fra 2001 til i år og tilbyder nu mere end 5.000 overnatningssteder, mens de samlede indtægter fra cykelturisterne er opgjort til 3,8 milliarder Euro eller hvis man regner rejserne til og fra startstederne med hele 9,2 milliarder Euro.

I Danmark har der modsat været en nedgang i cykelturismen fra 2004 til 2008 fra 3,6 milliarder kroner til 3,0 milliarder.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.