Voldsom Finnair-kritik af SAS

Finnair-chefen har gennem den seneste tid fyret en række bredsider af mod konkurrenten SAS, og nu retter han skytset mod de skandinaviske lande, som ejer aktiemajoriteten i SAS – uden dog at nævne, at de finske stat ejer 55% af Finnair, skriver di.se ifølge business.dk.

 

Han kræver nu, at staterne holder fingrene for sig selv og henviser til de seneste aktieemissioner, der har hævet SAS’ kapital – ikke mindst med skatteydermidler.

 

Han siger, at Finnair ikke modtager statshjælp i krisetider og hævder, at man bekæmper statslig indblanding.

 

Også SAS’ finske datterselskab Blue 1 må holde for. Finnair-chefen mener aldrig, Blue 1 har tjent penge, men siger, at de finske kunder kan være glade for, at de skandinaviske skatteydere er med til at presse priserne på det finske marked via Blue 1.

 

Ifølge SAS’ ansvarlige for investorrelationer, Sture Stølen, gav Blue 1 overskud før skat i 2005 og 2007 og nåede ’i princippet’ break even i 2006 og 2008. Han siger, at Finnair kaster med sten, selv om man selv bor i et glashus, og han erindrer om Finnairs tidligere tilknytning til lavprisselskabet Fly Nordic, som især opererede i Sverige.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.