’Vores strategi holder’

0
Pekka Vauramo.
Pekka Vauramo.

TURNAROUND: ”Vort mål er et plus/minus nul eller et lille plus efter den hårde tid, vi har været igennem sammen med vort flyvende personale,” sagde koncernchef for Finnair i foråret, og det holder stadig selv om der i første halvår var driftstab – dog klart bedre end sidste år.

Finnairs koncernchef Pekka Vauramo var afslappet optimist, da han i marts i Helsingfors blev interviewet til Stand By. Han havde netop været igennem et benhårdt opgør med sit flyvende personale, som resulterede i, at alle flyvninger til Singapore og Hong Kong i kabinen blev udliciteret til asiatisk personale.

Til gengæld fik finnerne en jobgaranti og en lønnedgang på 10-15 procent og udvidet arbejdstid. Piloterne beholdt deres job, men måtte også 10-15 procent ned i løn og acceptere mere fleksibilitet. Til gengæld kan de, hvis man når målet over tre år, få en betydelig bonus.

Nu er så første halvår afsluttet, og her fik Finnair et nettoresultat på minus 6,7 mio. dollars mod 23,9 mio. dollars i røde tal sidste år.

”Det er vi selvfølgelig ikke tilfreds med, men der var mange lyspunkter undervejs,” siger Pekka Vauramo. Vores strategi holder. Vi satte rekord i juni med 37.500 passagerer på en enkelt dag. Passagertallet steg med 3,7 procent til 4,9 mio. Yield steg med 2,8 procent.

Nu venter vi på Airbus A350 om kort tid. Det vil betyde mulighed for yderligere vækst, besparelse på brændstof, og vi er igen begyndt at ansætte kabinepersonale.”

Og så vover han frem med estimat efter andet halvår: ”I hele 2015 når vi et plus/minus nul resultat eller et lille plus”.

Der stiles fortsat efter en tre procent udvidelse af kapaciteten.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz