Wizz Air driver god trafik til Billund

LUFTFART: Billund Lufthavn har haft endnu en god måned. Bl.a. hjulpet godt på vej af Wizz Air, der denne sommer har 26 nye destinationer og 117 nye ruter.

306.368 rejsende gik igennem Billund Lufthavn i maj måned, hvilket svarer til en stigning på 5,6 pct.

“Maj er en af de måneder, der har udviklet sig meget over de seneste år. For tre år siden var der ca. 250.000 passagerer, og nu er tallet over 300.000,” siger Billunds lufthavnschef, Kjeld Zacho Jørgensen.

De fleste af passagerne i Billund Lufthavn og de mange nye ruter bidrog til den stigende udenrigstrafik, der havde en fremgang på 11,6 pct. til 218.482. 22.696 flere end maj 2016. Indenrigstrafikken havde 11.449 rejsende, hvilket er et fald på 2.120 passagerer.
Især Wizz Air har bidraget til den øgede trafik. Det ungarske lavprisselskab har haft nogle stærke år, og har udvidet flåden fra 73 fly i sommeren 2016 til 87 i år.

“Der er stigning hos langt de fleste selskaber, og især Wizz Air har et stærkt stigende antal passagerer, da de har introduceret nye destinationer i både 2016 og 2017. Men samtidig er det værd at fremhæve, at alle netværksselskaberne også oplever fremgang, hvilket viser styrken i det jysk-fynske marked,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Fald i chartertrafikken
Der er ikke noget, der tyder på, at danskerne rejser mindre på ferie. Tværtimod. Alligevel var der et fald i chartertrafikken på 4.542 passagerer i maj måned, hvilket svarer til 5,7 pct.

Det skyldes bl.a., at charterbureauerne i større udstrækning benytter rutefly og dermed ikke tæller med i chartersegmentet. Desuden er der færre afgange til Tyrkiet.

”Fra Billund Lufthavn har vi forbindelse til stort set alle danskernes foretrukne feriedestinationer i Europa, og denne sommer åbner charterbureauerne nye destinationer til Korsika, Madeira, Østkreta, Lissabon og Sharm El Sheikh. Alligevel må vi konstatere, at antallet af charterpassagerer falder,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Cargo Center Billund er også tilbage på vækstsporet. Med 6.095 tons gods i maj er der tale om en stigning på 683 tons ekspederet gods.