Wizz Air etablerer sig i Frankfurt

Det ungarske lavprisselskab vil introducere daglige flyvninger fra Lufthansas hovedlufthavn i Frankfurt til den bulgarske hovedstad Sophia med start 22. maj og til ungarske Budapest fra den 15. december med en Airbus A321.

Dermed bliver Wizz Air det andet lavprisselskab, der vil operere fra Frankfurts hovedlufthavn. Irske Ryanair var det første.

“Ved at udvide med Frankfurt flyver vi til 137 destinationer i 40 lande,” siger Wizz Airs CCO George Michalopoulos. Alene fra Tyskland bliver der herefter fløjet ud af 11 byer.

I 2016 havde Wizz Air 2,7 millioner passagerer til og fra Tyskland – 22% flere end i 2015. I Tyskland betjenes ud over Frankfurt Köln, Dortmund, Frankfurt Hahn, Hamburg, Memmingen, Nürnberg, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden, Berlin og Hannover.

Ryanairs CEO Michael O’Leary sagde på Airlines 4 Europes møde i Bruxelles, at det irske lavprisselskab vil placere yderligere fly i Frankfurt den kommende vinder: “Frankfurt bliver ikke en hoved-base for os, men vil vokse en del”.

Ryanair baserer to Boeing 737-800 i Frankfurt og introducerer daglige flyvninger til Alicante, Malaga og Palma de Mallorca, samt til Faro i Portugal fra marts.

Wizz Air opererer 77 Airbus A320/A321 from 27 baser på over 500 ruter og havde 23 millioner passagerer i 2016.

Lavprisselskabernes indtog på Lufthansas hjemmebane i Frankfurt får nu den store tyske koncern til at tage kampen op og introducere koncernens lavprisselskab, Eurowings, i hovedlufthavnen.

Ifølge Lufthansa formand Karl Ulrich har man valgt at indsætte Eurowings i konkurrence med Ryanair, ”før nogen anden gør det”. Selskabet arbejder angiveligt først på at sætte Eurowings ind i Frankfurt til sommerfartplanen 2017 – og er således alligevel blevet overhalet inden om.