WoCo har igen OK økonomi

TURISME: Efter skandalen med Wonderful Copenhagens daværende bestyrelsesformands optagelse af ulovlige lån ved 2014-afviklingen af det internationale Melodi Grand Prix i København, er økonomien i WoCo atter på plads, siger WoCo.

Med et netop godkendt årsregnskab for 2016 har Wonderful Copenhagen nu afsluttet det økonomiske kapitel, som underskuddet ved Eurovision Song Contest i København i 2014 efterlod, oplyser WoCo og tilføjer, at WoCo igen har positiv egenkapital.

”Turismeudviklingen kan ikke vente på, at WoCo hurtigere kommer op i et højere gear for at følge den internationale konkurrence. Og med et sundt økonomisk fundament og en fornyet organisation er vi nu klar til at sætte mere skub i den fremtidige turismeudvikling,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen. Han kom til efter den tidligere direktør, Lars Bernhard Jørgensen, måtte gå pga. underskuddet ved Eurovision Song Contest i København i 2014.

Ifølge planen skulle WoCo have en positiv egenkapital i 2019. Men WoCo’s nye bestyrelse har prioriteret at komme hurtigere i mål.

”Det betyder bl.a., at de ressourcer, vi ellers skulle have brugt på konsolidering de kommende år, nu i stedet vil gå til turismeudvikling,” siger WoCo’s bestyrelsesformand, Peter Højland.

Vejen fra Eurovision-underskuddet og frem til plus i regnskabet og positiv egenkapital har i høj grad handlet om at effektivisere WoCo. Siden 2014 har WoCo gennemgået en organisatorisk fornyelse med ny bestyrelse, ny adm. direktør og en mindre ledelse.

Turismen i hovedstadsregionen havde sidste år vækst på fire pct. og rundede for første gang 10 mio. overnatninger.

Krav fra Erhvervsstyrelsen

Wonderful Copenhagens tidligere bestyrelsesformand er erstatningspligtig for 21 mio. kr. i forbindelse med skandalen om det internationale Melodi Grand Prix i 2014 i København, har Erhvervsstyrelsen ifølge Ritzau afgjort.

Styrelsen mener, at den tidligere WoCo-formand, Michael Metz Mørch, der fratrådte i 2014, forbrød sig så meget mod reglerne, at han er personligt ansvarlig.

WoCo valgte med daværende bestyrelsesformand Michael Metz Mørch i spidsen at dække underskuddet efter MGP, der blev holdt af DR, Region Hovedstaden, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen.

Kun Michael Metz Mørch er ramt af erstatningskrav, da han ifølge Erhvervsstyrelsen ”tilbageholdt væsentlig information for den øvrige bestyrelse i Wonderful Copenhagen” om, at fonden ikke var juridisk forpligtet til at tage millionregningen.

Styrelsen finder, at Michael Metz Mørch i væsentlig grad har tilsidesat sine forpligtelser som bestyrelsesformand, og at han er erstatningsansvarlig, hedder det fra Erhvervsstyrelsen, der tilføjer, at WoCo’s samlede tab kan opgøres til 21 mio. kr., som Michael Metz Mørch, vurderes at være erstatningsansvarlig for.

Michael Metz Mørchs advokat, Finn Schwarz, sagde sidste måned til BT: ”Vi mener ikke ansvarsvurderingen er rigtig.”​