Peter Høgh Pedersen, direktør for Villa Copenhagen, er blandt deltagerne i paneldebatten under Back to Better-workshoppen. Arkivpressefoto: Astrid Rasmussen.

Workshop om oplevelseserhvervets udfordringer

Workshoppen ”Back to Better” i København henvender sig til virksomhedsejere i hotel-, restaurant- og oplevelsesbranchen. Her sættes fokus på branchens aktuelle udfordringer.

Den 13. december afvikles workshoppen på et af Københavns nyeste luksushoteller, Villa Copenhagen. Workshoppen, der støttes af Københavns Kommunens genopretningspulje, er arrangeret af partnerskabet The O choice (TOC), hvis kunder primært er virksomheder i hotel- og restaurantbranchen, hedder det i pressemeddelelse.

Udover en række aktuelle indlæg fra fagfolk, byder dagen også på paneldebat om, hvordan og hvad der skal til for at genrejse branchen.

I oplægget til workshoppen hedder det blandt andet: ”Mange virksomheder står efter coronakrisen med en betydelig gæld – og mangel på arbejdskraft. Hovedformålet med workshoppen er at give deltagerne inspiration, praktiske råd og vejledning, så deres virksomheder bliver bedre rustet til fremtiden.”

En dag med fokus på de områder, virksomhederne slås med
Kim Nielsen, stifter af partnerskabet TOC, siger blandt andet i pressemeddelelsen:

”Mange står i en svær situation og kigger ind i en usikker fremtid. Vores primære fokus er at hjælpe små- og mellemstore virksomheder i branchen på områder, hvor de ikke har kompetencerne i eget hus. Vi synes det er en oplagt mulighed at arrangere en dag med fokus på de områder, som virksomhederne slås med; blandt andet ledelse, økonomi, fremskaffelse af kapital, medarbejderproblematikken og så videre.

Vi ser meget frem til workshoppen og retter en stor tak til Københavns Kommune for at yde os den økonomiske støtte,” siger Kim Nielsen.

Turismeordfører fra Folketinget i paneldebat
Dagens program under workshoppen byder på emner som: ”Bedst når det gælder” (om ledelse når man er under pres), ”Branchens største udfordring; mangel på arbejdskraft” med Pia E. Voss, juridisk direktør HORESTA, samt ”Likviditet og fremskaffelse af kapital.”

Om eftermiddagen er der en paneldebat om branchens udfordringer.

Panelet består af folketingsmedlem Birgitte Bergman fra Det Konservative Folkeparti, hvor hun er partiets turismeordfører, Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Kristian Henningsen, direktør for Public Affairs hos Carlsberg samt Peter Høgh Pedersen, hoteldirektør for Villa Copenhagen, hvor workshoppen holdes den 13. december.

Relaterede artikler:

Forskel på virksomhedskrav om coronapas

Alternativ dansk bookingportal nærmer sig startskud

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv

Hoteller og fagforening får ”moderne overenskomst”

HORESTA’s politiske direktør stopper