World Tapas Day

tapasDen Spanske Stats Turistbureau hylder spansk gastronomi og især tapas. Spis spanske lækkerier, når World Tapas Day fejres i København fra den 12. til den 22. oktober. Syv spanske restauranter i København er med. 

Tapas er en spise, som mange danskere har taget til sig. Derfor fejrer Den Spanske Stats Turistbureau nu tapas med en madfestival dedikeret til de klassiske spanske småretter. Festivalen er led i et større internationalt arrangement.

Tapas er verdens første fastfood. Historien siger, at kong Alfonso 10. i det 13. århundrede indførte en Tapa på vinglasset (dvs. et ’madlåg’ fx et stykke skinke eller en skive brød), så gæsterne ikke blev for fulde af vinen.

World Tapas Day bliver fejret overalt for at give hele verden mulighed for at smage en bid af Spanien og blive inspireret uden at rejse langt væk.

”Vi har udnævnt Anne Hjernøe fra AnneMad som vores ’Tapas Ambassadør’. Hun er uden tvivl en grand connaisseur af den spanske madkultur”, lyder det fra Den Spanske Stats Turistbureau.