Wow Air åbner på Boston og Stockholm

wow air 1, 2013Islandske Wow Air, der netop har fået egen driftstilladelse, fortsætter næste år sin ekspansion – bl.a. kommer den første nordamerikanske rute ligesom der bl.a. åbnes på Stockholm.

Ligesom Norwegian er en sten i skoen for SAS, tegner Wow Air i stigende grad til at blive det samme for Icelandair.

Wow Airs ejer, Skuli Mogensen, sagde tidligere i år til takeoff.dk, at selskabet næste år vil åbne på Nordamerika, og at det nok ville blive på en destination, Icelandair i forvejen betjener.

På den igangværende WTM-fagmesse for rejsebranchen i London, sagde Skuli Mogensen til Routes News, at fra foråret vil flyve til Boston seks gange om ugen – og at Wow Air kigger på andre destinationer i Nordamerika. Samlet forventer Wow Air i år 450.000 passagerer og 700.000 næste år.

Fra juni næste år begynder Wow Air også at flyve til Stockholm – tre gange om ugen til at starte med. Der kommer flere flyvninger fra Island til Alicante, Barcelona, Stuttgart og Düsseldorf. Selskabets hovedruter er i dag til Københavns Lufthavn og London Gatwick.

Islands trafikministerium tildelte forleden Wow Air sin egen driftstilladelse – en såkaldt AOC, Air Operator’s Certificate. Det var første gang i 30 år at et flyselskab fra Island fik en AOC. Med sin egen AOC skal Wow Air ikke indleje fly fra flyselskaber for at opretholde sin drift.

Wow Airs mål er i første omgang at have fem Airbus A320. Hidtil har Wow Air ikke været et egentligt flyselskab men har indlejet fire A320. Wow Air blev større sidste efterår, da ejeren, Skuli Mogensen, overtog konkurrenten Iceland Express, der også fløj med indchartrerede fly.

”Vi overtog Iceland Express, fordi jeg havde dybere lommer end dem – og priskrigen mellem os kunne ikke fortsætte,” sagde Skuli Mogensen tidligere i år til takeoff.dk og fortsatte: ”Wow Air skal have yderligere 4-5 Airbus A320, men vi skal vokse forsigtigt – det drejer sig bl.a. om at sælge hele pakker med fly, hotel og udlejningsbil. Turisme udgør ca. 15 pct. af Islands bruttonationalprodukt.”

Skuli Mogensen forventer, at Wow Air i år omsætter for ca. 100 mio. dollars. Pengene skal måske på en konto i en af Islands mindre banker, MP Bank – den ejer han nemlig…