Scandlines mister endnu en chef efter uro

Uroen I ejerkredsen omkring Scandlines AG var formentlig udslaggivende, da en af rederiets mest erfarne direktører I går meddelte, at han søger væk. Divisionsdirektør Erik Østergaard har været i Scandlines i de seneste 14 år, og har i perioden haft en lang række ansvarsområder, bl.a. for færgedriften, indkøbsaktiviteterne og den tekniske afdeling.
Scandlines’ adm. direktør, Peter Grønvold, beklager i en pressemeddelelse Erik Østergaards beslutning, og tilskriver den fratrædende direktør en væsentlig del af æren for rederiets kommercielle succes i de seneste år. Også fællestillidsmand Peter Vindum beklager beslutningen: ”Erik Østergaard er – endnu den dag i dag – den person, der binder alle ender af rederiet sammen” siger fællestillidsmanden.
Scandlines AG har gennem de seneste år været plaget af jævnlig uenighed mellem ejerne, den danske stat og Deutche Bahn. Senest blussede uenighederne op igen i sidste uge, og fra politisk hold er trafikminister Flemming Hansen (K) efterhånden under massivt pres for at få løst op for tvisten, der bunder i, at begge storaktionærer gerne vil være eneejere.
Med Erik Østergaards afgang er hele topledelsen i Scandlines udskiftet i de seneste 18 måneder.

Skrevet af