Kansler godkender tysk enegang i Scandlines-salgDe tyske medejere af rederiet Scandliens AG er nu så trætte af den danske regerings langsommelighed med salget af det dansk/tysk ejede rederi, at den tyske kansler, Angela Merkel, direkte har godkendt, at Tyskland vil gå enegang og sælge sin helvpart af rederiet, hvis den danske trafikminister ikke føjer sig.

Den formelle tyske medejer, Deutsche Bahn, foretrækker at Scandlines sælges til en tysk køber, Baltic Ferry Development Group, mens den danske storaktionær, Trafikministeriet foretrækker et salg til den engelske kapitalfond 3i. Uenigheden om, hvem der skal købe Scandlines, har trukket salgsforhandlingerne i langdrag, og nu sætter tyskerne foden i: Enten må den danske regering acceptere, at Scandlines sælges til den tyske køber, eller også er tyskerne parate til at gå enegang og sælge deres halvdel af rederiet uden om den danske stat.

Begge de interesserede købere har budt omkring 11 mia. kr. for Scandlines. Dog er den engelske kapitalfond 3i’s bud angiveligt 50 mio. kr. højere end det tyske bud.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.