Danmark mister for mange turister

Danmark får stadig flere forlystelsesparker og museer, men stadig færre turister til at besøge dem. Fra 1996 til 2001 er antallet af udenlandske turister i Danmark faldet 1% – mens antallet af turister på verdensplan er røget i vejret med hele 17%.



Den danske turistpolitik og turisterhvervet bliver skarpt kritiseret i et nyt forskningsprojekt. Bag projektet ”Dansk Center for Turismeforskning” står Lise Lyck fra Handelshøjskolen i København.




”Når man tænker på de hundredvis af mio. kr., der bliver sprøjtet i turismen fra politisk hold gennem Danmarks Turistråd og Arbejdsmarkedets Feriefond, er det påfaldende få turister, vi får til Danmark. Vi får slet ikke de turister, landet har potentiale til,” siger hun og peger bl.a. på for dårlig markedsføring.
Desuden går en stor del af turistmidlerne på at bygge for mange nye attraktioner. ”Det er begrænset, hvor mange vandlande og Kattegatcentre, Danmark har brug for. Vi bør i stedet satse på “fyrtårne” som Tivoli og Den Gamle By i Århus,” siger Lise Lyck.




Danmarks Turistråd mener, at kritikken er forældet, men det afviser Lise Lyck.



”Når vi poster så mange penge i Danmarks Turistråd for at fremme erhvervet, og erhvervet så går tilbage, så er pengene ikke brugt godt nok. Statens penge skal ikke bruges til at holde liv i turistorganisationers interne kongedømmer,” siger formand for Folketingets kulturudvalg, Kim Andersen, Venstre.




”Derfor er det fuldstændig forrykt, at man i år har nedsat markedsføringen gennem det Regionale Turistråd med 30 mio. kr. på Finansloven. Vi kan ikke forvente, at turisterne af sig selv sprøjter ind over landegrænsen,” siger Næstformand i erhvervsudvalget, Colette Brix (DF).

Skrevet af