Cimber og Maersk på nye ruter

Cimber Air og Maersk Air har den seneste uge åbnet nye ruter fra hhv. Billund og København til hhv. Milano og Basel.Maersk Air har indviet sin elvte internationale rute fra Billund. Destinationen er mode- og businessbyen Milano med daglig afgang kl. 10.50 (bortset fra lørdag). Afgangene fra Malpensa-lufthavnen 45 kilometer nordvest for Milano er kl. 13.25.
”Ruten henvender sig primært til forretningskunder. Vi har en forventning om små 20.000 passagerer om året,” siger Maersk Airs kommercielle chef, Keld Mosgaard Christensen. På pressepræsentationsturen forleden deltog foruden en halv snes medier også Billunds lufthavnschef, Jørgen Krab Jørgensen, og lufthavnens marketingchef, Ejvin Lund Pedersen.
Milano er Billunds 18. internationale helårstute, og flere er på vej. Dertil kommer fire sæsonruter. Vestdanmarks internationale lufthavn har 1,7 millioner passagerer om året.Onsdag i denne uge åbnede Cimber Air en ny jetrute mellem CPH og Basel – lufthavnen ligger i et slags T-kryds mellem Frankrig, Tyskland og Basel, Schweiz’ tredjestørste by, der gennemskæres af Rhinen.
Ruten blev tidligere befløjet af Crossair/Swiss, men selskabet trak sig ud for syv måneder siden. Nu håber Cimber, at de atter med op til tre flyvninger om dagen kan få gang i ruten, der flyves med SAS-codeshare.
Ruten er ikke kun en forbindelse mellem Skandinavien og Basel, men også et tilbud om at bruge forbindelserne til og fra Basel til 30 større og mindre byer i bl.a. Sydeuropa.”Vi har en fornemmelse af, om en ny rute lykkes efter tre måneder – og efter et halvt år ved vi om dette holder,” siger vicedirektør Lone Koch fra Cimber Air til Take Off og tilføjer, at flyselskabet fra Sønderborg også kigger på nye muligheder i Østeuropa.
Take Off har reportager fra begge premiereflyvningerne i vor december-udgave – hvor vi i øvrigt har stort fokus på flyvningens første 100 år.

Skrevet af