100-årig for gammel til computer

TURISME: ”Og så skal jeg lige have alderen på dig og din far… Forleden havde en sælger hos Spies en kvinde fra Nordsjælland i telefonen. Men sælgerens computer kunne ikke ”forstå” at faderen var 100 år…

Kvinden bestilte en rejse for to til Tenerife med afgang 5. marts. Men computeren hos sælgeren hos Spies kunne ikke forstå en alder på 100 år. Systemet går ”kun” til 98 år, så den ældre herre blev registreret som to-årig.

For at gennemføre bookingen, måtte sælgeren gøre den ældre herre to år yngre og i stedet indtaste datoen 8. maj 1918.

”Gæsten vil dog gerne have den rigtige fødselsdato på rejsebeviset, så det må vi få fikset,” siger kommunikationschef for Spies og Thomas Cook Airlines, Torben Andersen.

Datteren bookede et dobbeltværelse på Bahia Principe San Felipe med havudsigt og halvpension. Den 100-åriges barn er selv 71, så der var ingen børnerabat at hente…

Den kommende sommer melder Spies om størst efterspørgsel til Spanien, Cypern og Grækenland. Top 10 over danskernes favoritrejsemål i 2016 var ifølge Spies: Gran Canaria, Mallorca, Kreta, Den tyrkiske sydkyst, Tenerife, Rhodos, Thailand, Cypern, Bulgarien og Fuerteventura.