Spanair et emne i giganternes kamp

I følge analytiker Steven Brooker fra SEB Enskilda burde markedsværdien af SAS 95% andel af selskabet være 4,93 mia. kr. i modsætning til den ene milliard, som andelen er opført til i SAS’ seneste regnskab..

British Airways har åbnet debatten om en større spansk ekspansion ved at erklære sig interesseret i statsejede Iberia, som er Spanairs største konkurrent på det spanske marked.

 British Airways ejer 10% af Iberia og undersøger sammen med kapitalfonde mulighederne for at overtage hele selskabet. Men samme interesse har Lufthansa.

Giganternes kamp om spansk fodfæste handler i høj grad om at få de attraktive start- og landingstilladelser i Madrid, som anses for at være fremtidens trafikknudepunkt for Europas adgang til Latinamerika.

“Hvis British Airways køber Iberia, ændrer det ikke vores syn på Spanair. Men generelt kan jeg sige, at vi ser meget positivt på den konsolideringsfase, der udspiller sig i europæisk luftfart efter Open Skies. Kapitalfondene kommer også på banen, og det får værdier frem i lyset,” siger IR-chef i SAS Sture Stolen til dagbladet Børsen.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.