Ruten mellem Grenaa og Halmstad sejles af færgen Stena Nautica, der har næsten 30 ugentlige afgange. Pressefoto for Stena Line: Niklas Nolte.

110 ugentlige Stena-sejladser på Danmark-Sverige

Med genåbnede grænser mellem Danmark og Sverige, er Stena Lines bookinger steget stort på rederiets to ruter mellem Sverige og Jylland. Væksten giver flere rejsende fra Sverige til Jylland.

Sidste fase i genåbningen af turismen og indførslen af det europæiske coronapas gør det muligt at rejse mere frit på tværs af Kattegat mellem Danmark og Sverige. Den tendens sætter spor i Stena Lines bookinger mellem Grenaa og Halmstad, der er steget 135 procent her i juli samt mellem Frederikshavn og Göteborg, der er steget 50 procent i denne måned.

”Vi ser en direkte effekt i takt med lempelserne af rejserestriktionerne. Det er helt tydeligt, at færre restriktioner betyder flere passagerer. I juli har vi 50 og 135 procent flere passagerbookinger end sidste år, og tendensen accelererer,” siger Julia Kronberg, travel commercial manager Denmark for Stena Line, i en pressemeddelelse fra det svenske rederi og tilføjer:

”Augusttallene er i øjeblikket på samme niveau som sidste år, men takterne går den rette vej. Selvom tallene selvfølgelig ikke kan sammenlignes med tiden før corona, er det en meget positiv udvikling.”

Stigende svensk turisme til Danmark
Med udsigt til endnu flere turister over Kattegat gennem sommeren, spreder optimismen sig forud for højsæsonen blandt turismeorganisationerne i Øst- og Nordjylland.

”Det er meget positivt, at bookingtallet stiger, og vi glæder os på vegne af hele turismeerhvervet til at byde flere svenske turister velkomne. Vi oplever, at rejselysten fortsat er stor, også for at rejse på tværs af Kattegat. Stena Lines rute mellem Grenaa og Halmstad vil bidrage positivt til turismen både på Djursland og i hele Aarhusregionen,” siger Pia Lange, direktør for VisitAarhus.

Og Tonny Skovsted Thorup, administrerende direktør for Destination Nord, siger: ”Stena Lines bookingtal viser en enorm interesse både blandt danskere og svenskere for at rejse på tværs af Kattegat. Vi ser derfor meget positivt på sommeren, og vi glæder os på vegne af turismeerhvervet i Nordjylland til at tage imod endnu flere svenske turister igen.”

Og fra René Zeeberg, direktør for private Turisthus Nord, lyder det i pressemeddelelsen fra Stena Line:

”Sverige er et højt prioriteret marked for os, så det er positivt, at vi nu kommer til at se mange flere svenskere i det nordjyske i sommermånederne. Stena Line er en vigtig operatør, der binder regionerne på tværs af Kattegat sammen, så at bookingtallene kun ser ud til at stige, er til stor glæde og gavn for hele Nordjylland.”

110 ugentlige afgange
Stena Line sejler igen efter den sædvanlige sejlplan for højsæsonen. Ruten mellem Frederikshavn og Göteborg besejles af tre færger, da Stena Vinga genindsættes i løbet af sommeren. Det betyder næsten 80 ugentlige afgange og mere end 600 afgange indtil slutningen af august.

Ruten mellem Grenaa og Halmstad sejles af færgen Stena Nautica, der har næsten 30 ugentlige afgange og mere end 200 afgange indtil slutningen af august.

Stena Line er ifølge egne oplysninger verdens største privatejede færgerederi med 37 skibe på 17 færgeruter i Nordeuropa. Stena Line er en del af den svenske Stena-koncern med omkring 15.700 medarbejdere og under normale omstændigheder en årlig omsætning på 37 milliarder svenske kroner.

Relaterede artikler:

Tidligere lufthavnschef til tops hos Scandlines

Stor forskel på danskernes feriefavoritter i Danmark

Dansk-tysk færgerute genåbner efter et halvt år