Den danske hotel- og restaurationsbranche skaber tusindvis af nye arbejdspladser. Her er det nogle af de 110 nyansatte fra 37 nationaliteter på Scandic-koncernens største hotel, Scandic Spectrum i København, der åbnede i juni med 632 værelser. Arkivfoto: Scandic Hotels.

12.000 nye jobs hos danske hoteller og restauranter

137.202 var i juni i job i hotel- og restaurantbranchen, 12.000 flere end i juni 2019. ”Tallet hamrer pæl gennem påstand om, at vores erhverv ikke er en attraktiv arbejdsplads,” siger HORESTA.

Der er siden juni 2019, året før coronakrisen, blevet skabt 12.000 flere arbejdspladser i det danske hotel- og restauranterhverv, viser nye tal Danmarks Statistik og HORESTA. Genopblomstringen er kommet efter et stort dyk i beskæftigelsen under coronakrisen.

Alene fra maj til juni i år blev der ansat 4.000 flere medarbejdere i erhvervet. Dermed stod hotel- og restauranterhvervet for en fjerdedel af hele væksten i beskæftigelsen i Danmark fra maj til juni.

Jannick Nytoft, HORESTA’s administrerende direktør, siger til brancheforeningens nyhedsbrev: ”Hotel- og restauranterhvervet er et af de erhverv, der har haft den største omsætningsvækst siden tiden før corona. Denne vækst afspejler sig selvfølgelig også i antallet af beskæftigede i erhvervet. Særligt i det arbejdskrafttunge restauranterhverv.”

HORESTA har cirka 2.000 medlemmer blandt hoteller, restauranter og andre aktører fra turisme- og oplevelseserhvervet.

Mangler 6.000 nye medarbejdere
Jannick Nytoft glæder sig over, at udviklingen siden genåbningen ”har hamret en pæl igennem påstanden om, at hotel- og restauranterhvervet ikke er en attraktiv arbejdsplads.”

”Manglen på arbejdskraft har kostet millioner af kroner i omsætning siden genåbningen, og problemet er ikke løst endnu. Langtfra. Men rekordbeskæftigelsen dokumenterer, at rigtig mange søger i retning af vores erhverv. Uanset om de har dansk eller international baggrund. Det er særdeles positivt,” siger Jannick Nytoft.

HORESTA vurderer, at erhvervet – trods beskæftigelsesrekorden – lige nu mangler mellem 5.000 og 6.000 medarbejdere.

HORESTA holder årsdag i Øksnehallen
I øvrigt oplyste HORESTA, at foreningens årsdag i år bliver torsdag den 24. november, igen i Øksnehallen.

Årsdagen, der i år afvikles for 10. gang, er ifølge HORESTA årets største netværksdag for hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Selve programmet med talere og andre indslag er endnu ikke helt på plads, og vil derfor blive offentliggjort senere.

Sidste år i november omfattede de eksterne talere på årsdagen blandt andet Kasper Hjulmand, landstræner for Danmarks herrefodboldslandshold, og Alex Pedersen, en af de primære kræfter for at bringe Tour de France til Danmark.

Relaterede artikler:

Flere hotelovernatninger i Danmark end før corona

Københavns hotelboom er gået i stå

Hotelkæde giver tatoveringstilskud til stabile nyansatte