14 flyselskaber får kontrakt med det offentlige

Lufthansa-AustrianFLYSELSKABER: En af Danmarks største aftaler om køb af flyrejser for milliarder er på plads – Statens og Kommunernes Indkøbs Service har sat navn på de 14 flyselskaber, der bliver leverandører til det offentlige i en aftale, der træder i kraft fra januar. 12 af selskaberne er europæiske.

De 14 selskaber vil samlet betjene 268 ruter. Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI, havde udbudt 488 ruter, men modtog i udbudsfasen kun tilbud på 268. Det er dog næsten en fordobling i forhold til nuværende aftale, som omfatter 150 ruter.

De 14 flyselskaber er: Air Canada, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, Iberia, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Norwegian, SAS, Swiss og United Airlines. Sidstnævnte flyver som eneste af de 14 selskaber ikke til Danmark.

Fra SKI lyder det, at den nye aftale er forbedret på flere områder i forhold til den nuværende. Ud over at den omfatter flere ruter, bliver det nu også muligt at købe indenrigsbilletter i Norge, England og Tyskland samt ”omvendte returbilletter” (f.eks. London – København – London) og enkeltbilletter.

I den nye aftale er der i højere grad lagt vægt på den rene sædepris, således at bagage, mad og service kan tilkøbes.

Det er et krav for at benytte SKI’s flyaftale, at billetten bookes via et rejsebureau. Det offentlige køber årligt 6-8 mio. flyrejser.

SKI har omkring 50 rammeaftaler med leverandører til det offentlige. Brugerne af SKI’s aftaler er kommuner, regioner, staten, halvoffentlige organisationer og forsyningsselskaber.

I den nye flyaftale var der bl.a. genvalg til Norwegian på flyvninger mellem København og bl.a. Aalborg, Oslo, Stockholm, London, Paris, Berlin, Madrid og Barcelona.

Frank Nordbjerg Olesen, salgschef for Norwegian i Danmark, siger: ”Vi er meget tilfredse med, at SKI og den danske stat igen har valgt Norwegian som leverandør på flyrejser og udvidet vores samarbejde. Norwegian er blevet valgt på en række af statens vigtigste rejsemål. At vi igen er valgt, viser tydeligt, at den danske stat prioriterer kvalitetsflyvninger med nye, mere miljøvenlige fly til en lav pris.”