1800 i arbejde på ny Femern-bro

En ny rapport omkring byggeriet af en ny fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland, viser at der i anlægsfasen skal bruges 1.800 faglærte. Der bliver tale om jord- og beton, smede, svejsere, elektrikere og ingeniører.
Ifølge rapporten er det dog usikkert, hvor stor del af arbejdspladserne, der vil gå til folk i det nuværende Storstrøms Amt. Det vil afhænge af, hvor mange arbejdere, man kan finde i området.
Der er dog endnu ikke truffet en fast politisk beslutning om at bygge broen, men begge regeringer har meldt ud – også af hensyn til salget af rederiet Scandlines – at broen kommer.
Femern Bælt Forum og Arbejdsmarkedsrådet for Storstrøms Amt skriver i en pressemeddelelse, at de forventer en endelig beslutning i løbet af et par måneder, og at byggeriet starter i 2008.
(Jyllands-Posten 28.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.