Malmø vil have kæmpe forlystelsespark

Malmø skal have Nordens største forlystelsespark – med bl.a. Epcot i Florida og Futoroscope i Frankrig som forbilleder. Parken skal kunne tiltrække op ti to millioner gæster om året, og størstedelen skal komme fra udlandet, især Danmark, skriver MetroExpress. Det oplyses ikke, hvornår en sådan park evt. forventes at åbne.I den københavnske hotelverden modtages Malmø-planen med blandede følelser. Formanden for HORESTA’s hotelsektor, Jens Zimmer Christensen, ser parken som både en trussel og en mulighed:
”Vi skal opfatte os som en region, og det kan blive en fordel med flere store forlystelser til regionen. Malmø er ikke længere væk, end at man kan bo i København og tage på udflugt til Sydsverige. Men samtidig er den svenske hotelmoms halvt så stor som den danske, og det giver de svenske hoteller en fordel. Vælger gæsterne at bo på svenske hoteller for at besøge forlystelsesparken, er parken måske ikke helt så god en nyhed,” siger han.DER SKAL SKE MERE I KØBENHAVN
I øvrigt vil samme Jens Zimmer Christensen gerne have, at der skal ske mere i København. Der skal være flere begivenheder, flere mødesteder og mere åbent.
Det er budskabet fra de københavnske hoteller, der frygter at stå halvtomme de kommende år. I år og i 2004 kommer der yderligere 2.000 nye hotelværelser i København, der i forvejen har næsten 12.000 værelser.PRES PÅ PRISEN PÅ HOTELVÆRELSER
Samtidig med, at der bliver flere hotelværelser, er den internationale økonomi under pres, og det gør det sværere at trække især de attraktive erhvervsturister til byen. Derfor forudser HORESTA, at hotellerne allerede i år må nedsætte priserne med gennemsnitligt 4%, viser en ny analyse fra HORESTA.

Skrevet af