Fredagsklummen – Ritt Bjerregaards rejselyster

Af Ejvind Olesen



JEG VAR I sin tid ikke synderligt forarget over, at Ritt Bjerregaard på den danske regerings budget boede på Hotel Ritz i Paris, men det var statsminister Anker Jørgensen, og så kostede det både afsked som minister og tårer.



Nu er den så gal igen. Denne gang i stillingen som overborgmester, hvor Ritt Bjarregaard sammen med sine embedsmænd tillader sig denne utrolige flothed (sådan opfatter Ekstra Bladet og såmænd også nogle borgerlige borgmester kolleger situationen) at rejse på economy extra. Det må vel primært ved med SAS, for jeg går ud fra, at de også flittigt opsparer EuroBonus til eget brug (kom nu med endnu en forargelse).



Mange danske firmaer har i dag en rejsepolitik, som går ud fra hurtigste og billigste transportmiddel. Det vil imidlertid mange gange sige en flexbillet, hvor man også kan få pengene tilbage, hvis rejsen alligevel ikke bliver til noget. Det ved de også i Sterling, hvor selskabet netop nu ændrer til langt lempeligere vilkår for de meget rejsende forretningnsfolk.



Simpelthen en betingelse, men samtidig ligger billetpriserne heller ikke nede i et par hundrede kroner for at flyve ud i Europa.



FOR MANGE ÅR siden var jeg med et fly fra Kenya Airways, hvor en delegation fra Afrika, som havde været i Danmark for at få udviklingsstøtte, alle sad på 1. klasse.



Allerbagest i flyet, op de dårlige turistklassepladser (ud for pantry og toiletter) sad danske politikere, og folk fra Danida, som skulle ned for at donere endnu flere penge til de fattige afrikanerne.



Ville de gerne sidde, hvor de sad. Den danske delegation? Nej, fordi Ekstra Bladet netop havde kørt en kampagne om det offentliges rejsefråds. Derfor turde de ikke andet. Hvor ynkeligt, tappet for politisk mod til at begrunde sine handlinger.



Ritt Bjerregård og hendes rejseafdeling må naturligvis stå inde for deres budgetter til rejser. Hvis de vil rejse færre gange, og bedre, så lad dem dog. Eller hvis de kan bevise, at der også er noget, der hedder rejsepolitik som kan administreres med økonomisk fornuft, er det da helt ligegyldig om de får lidt tiltrængt komfort. det skal være dem velundt.



Jeg bor heldigvis ikke i København, men hvis jeg gjorde, ville jeg være af samme mening.



Gad vide om ikke de, der nu angriber, er dem der først og fremmest står med tiggende miner for at blive upgradet ude ved gaten næste gang, de skal på rejse.



Hvad mener du ? Et det fråds når overborgmester Ritt Bjerregaard vælger at rejse bedre end på turistklasse ?



Svar i quick poll

Skrevet af