Terrorfrygt får BA til at indstille flyvninger til Saudi Arabien

Trusler om terror mod britiske interesser fik onsdag British Airways til indtil videre at indstille alle flyvninger til Jiddah og Riyadh i Saudi Arabien. Beslutningen er truffet efter opfordring fra den britiske regering.
15 af de 19 terrorister fra 11. september 2001 var saudiarabere.RAKETSMUGLER ANHOLDT


En britisk statsborger af indisk afstamning blev forleden anholdt ved Newark-lufthavnen og er nu sigtet for forsøg på at indsmugle en avanceret russisk jord-til-luft-raket. Desuden blev to afghanere fra New York anholdt i sagen.
Kilder siger, at briten ville smugle raketten ind i USA og sælge den til terrorister. Men i stedet var en FBI-ansat “modtager.” Forbundspolitiet, FBI mener, at missilet skulle anvendes mod det amerikanske præsidentfly, Air Force One, eller et ordinært passagerfly. Robotmissilet var købet i Skt. Petersborg i Rusland.
Anholdelsen var led i en fem måneder lang operation, gennemført af FBI, britiske og russiske myndigheder.AFTALE I SIGTE OM LOCKERBIE-ANSVAR
USA, Storbritannien og Libyen er tæt på et forlig om ansvar og erstatning for terrorbomben, der i 1988 sprængte en Boeing 747 fra Pan Am over den skotske by Lockerbie. Terrorbomben kostede 243 passagerer, 16 besætningsmedlemmer og 11 personer på jorden livet.Libyen blev hurtigt mistænkt for at stå bag og straffet med FN-sanktioner, fordi landets diktator, Muammar Gaddafi, nægtede at udlevere de to mistænkte agenter til retsforfølgelse. Først i 1999 udleverede Libyen de anklagede; den ene blev idømt livsvarigt fængsel, den anden blev frikendt.Forliget indebærer, at den libyske stat betaler omkring 17,5 mia. kroner i erstatning til de efterladte. Det kan betyde op mod 10 millioner dollar pr. offer.Avisen Wall Street Journal advarer præsident Bush mod forliget. Libyen er en såkaldt slyngelstat, som ifølge Bush-administrationen blandt andet arbejder fortsat på at udvikle kemiske våben.
”Hvis præsident Bush vil indgå en handel med den slags regeringer, vil USA acceptere 30 milliarder dollar fra Osama bin Laden og sige, at den sag ude af verden?,” spørger avisen.
Saudiarabiske bin Laden menes at være hovedmanden bag 11. september 2001.

Skrevet af