Servisair lukker i Sverige

Handlingselskabet Servisair opgiver efter syv år at få overskud på sine svenske aktiviteter i lufthavnene Stockholms Arlanda og Gøteborg Landvetter. I går, onsdag, meddelte Servisair sine 450 ansatte i Sverige, at det fransk-ejede selskab lukker i Sverige om 120 dage, den 9. august.
Servisair, der på Arlanda beskæftiger 350, mens der er 130 i Gøteborg, har en halv snes kunder i Sverige. Størst er Finnair, men de øvrige flyselskaber tæller Air France, British Airways, Iberia, KLM, SN Brussels Airlines, Swiss og TAP.Servisair har i Norden også flyhandling i Københavns Lufthavn, Oslo og Helsingfors. Det vides ikke om de økonomiske problemer vil få konsekvenser for Servisair i disse lufthavne. Onsdag eftermiddag lød meldingen fra Servisair i København, at det er ”business as usual” og at man ikke havde fået andre informationer fra hovedkontoret.Servisair har gennem årene i Norden tiltrukket mange kunder ved at tilbyde handling til under produktionsprisen – det har givet kunder, men også tre-cifrede millionunderskud. Servisair har navnlig fået kunder fra Novia, der er blevet droslet meget ned, og som for nylig blev overtaget af finansmanden Lars Thuesen.
Det var ikke muligt onsdag eftermiddag at træffe chefen for Servisair i Norden, Magnus Cumling, men fra Novia lød meldingen, at Servisairs bebudede lukning i Sverige har givet henvendelser fra de berørte flyselskaber.

Skrevet af